wandelcoaching voor vrouwen

Coaching speciaal voor vrouwen die zichzelf voorbij lopen.

  • Je hebt het gevoel dat jij alle ballen hoog moet houden: op je werk en in je privéleven en deze week alweer geen tijd gehad om te sporten. Hoe krijg je het nou voor elkaar om alles gladjes te laten verlopen? Bij anderen lukt dat ook, dus ik moet dat ook kunnen, denk je weleens.
  • Je wil er altijd voor iedereen zijn, je werk gaat altijd door. Je collega meldt zich ziek en jij kan het oplossen. Wéér geen tijd om even rustig een bakkie te doen. Je baalt ervan, maar begrijpt je collega ook: het was even op en je gunt haar of hem de rust om goed uit te zieken.
  • Je leidinggevende ziet niet hoe hard je werkt en daardoor zet je een tandje bij in de hoop dat hij of zij het dan wel ziet. Maar je voelt je toch wel opgejaagd en bent wat prikkelbaar. Je vergeet weleens dingen, maar dat heeft iedereen toch?
  • Je durft niet te zeggen dat je eigenlijk hartstikke moe bent en even rust wil, want dan moeten je collega’s harder werken en dat vind je zelf ook vervelend. Je slaapt slecht en komt zo ook niet aan je rust.
  • Als je nog langer zo doorgaat hou je het niet vol en dreigt stress en misschien wel een burnout. Je wil de rust, maar ook de kracht om keuzes te maken die goed zijn voor jezelf en waarmee je anderen niet tekort doet, kortom: zonder schuldgevoel ‘nee’ leren zeggen.

Je leven is druk en hectisch: gezin, partner, werk, vrienden en misschien wel je ouders, vragen je aandacht. Wie zorgt er dan voor jou?

Balans vinden is keuzes maken en juist dát is wat veel vrouwen moeilijk vinden. Je wil niemand teleurstellen en jezelf al helemaal niet. Dit kan veel stress opleveren, maar als je vraagt of je stress hebt zul je waarschijnlijk antwoorden dat dit niet het geval is. Je hebt het ‘gewoon een beetje druk’, je heb ‘een partner die niks doet’ en als hij wel wat doet is het niet zoals jij wil dat het gaat. Hij vouwt de handdoeken verkeerd om, hangt de was schots en scheef…f ja, dan kun je het beter zelf doen, toch? Maar misschien kun je ook leren om je eigen behoeftes hierin aan te geven.

Rust en balans. Het kan wel.

Toch kan iedereen keuzes maken. Jij dus ook. Zonder jezelf weg te cijferen. En met aandacht voor alles wat je belangrijk vindt.

Wat is daarvoor nodig?

Wat daarvoor nodig is, is dat je je eigen behoeftes kent en je weet wat je nodig hebt om tot rust te komen en balans te creëren én daarin keuzes durft te maken.

Het menselijk brein kent drie emotiesystemen en die zijn alle drie hartstikke nuttig, maar ook de bron van alle stress wanneer het niet goed in balans is.

Ook hier draait alles om balans.

  • Gevaarsysteem-gebied van MOETEN
  • Jaagsysteem-gebied van WILLEN
  • Kalmeringssysteem-gebied van MOGEN

In het wandeltraject zul je ervaren dat de beweging en de natuur positieve invloed op je hebben. Het wandelen met een coach of wandelcoach maakt het effect nog groter.

Het aantal wandelingen in dit traject bedraagt 4. De meeste klanten komen met dit aantal heel prima uit. En heb je meer nodig? Dan is dat geen enkel probleem. 

heilzame natuur
heilzame natuur